onsdag 2. mars 2011

Jeg jobber med ungdom, og detta er til dere!!

”Elisabeth skal på TT!” ”Hva ER TT?” ”Noe tenåringsgreier, trur jeg?!?....”
Det var det første jeg hørte om TT. Det var i 1972, sommeren da alle krangla om medlemskap i EF. Elisabeth var ei venninne av storesøstera mi og hun hadde meldt seg på. Da skulle TT være i Bergen.
Jeg lurte på hva detta var for noe, ikke var det speiderleir og ikke var det bygdeungdomslag heller. Men ei ordentlig forklaring var ikke lett å få. Ingen visste..
Jeg spurte aldri Elisabeth om hva hun og 1000 andre tenåringer opplevde i Bergen disse julidagene i 1972, men jeg fikk se ei tv-reportasje på høsten. Om TenåringsTreffet i Bergen i regi av Norges Kfuk/Kfum. På den tida het det forresten Norges Kristelige Ungdomsforbund.
Husker svart/hvitt bilder av jernbanestasjonen i Bergen. Trauste norske NSB-tog som glir sakte  inn, stopper ved perrongen, dører som åpnes og backpackertenåringer som tyter ut i mengder. Forberedt på regn. De fleste med seilerstøvler på beina. Med bukseslengen oppi støvla bak og hengende ut og ned foran på støvelskaftet. Høres rart ut? På den tida var du rar hvis du IKKE danderte buksa slik når du hadde på deg støvler...
Gutter med langt hår, mange med bøttehatt i ola-stoff på hodet. Beskytta mot sol og regn.
Bildene fra stasjonen gled over i bilder fra hovedteltet. En ung Rune Larsen med langt hår og lærde hornbriller som står ivrig på scena og lærer et  bølgende ungdomshav å synge ”You’ve got to be a baby” Alle klapper med, stemninga virker elektrisk... seinere ser vi alle tusen ta imot nattverd på fellesgudstjenesten.
Noe begynte å skje i Norge etter dette. Nå blomstra klubber og tensing-kor opp i hver avkrok av landet.
TT blir arrangert regelmessig. Rundt om i Norge, og det har vokst.
Bøttehattene, slengbuksene og seilerstøvla er forlengst parkert. Ungdommene som hadde dem på, er blitt foreldre og kanhende besteforeldre. Kanskje er det barna deres som drar på TT nå? Nå er de gothere, hip hop’ere, emo’er og helt vanlige. Med iPoder, iPhoner, piercinger, saggebukser og Converse-sko. Caps’er og skaterluer som redder sjølbildet på en ”Bad hairday”.  Tida går...
Norges KFUK/M starta i 1880. De var tidlig ute med spennende tilbud til ungdom. De forkynte en Gud som elsker hele det mennesket han en gang skapte...
Nå er det TT 11 som gjelder. Gjøvik er stedet denne gangen. Det starter opp 28. juni og varer til 3. juli. Og slagordet denna gangen er: ”Tro, håp og kjærlighet”
Og som Kfuk/m lover oss på hjemmesida si:
TT ER 5 DAGER MED UNGDOMMER FRA HELE NORGE. TT ER SPEKTAKULÆRE SCENESHOW MED MUSIKK, DANS, DRAMA, MED TULL OG TØYS, MED TRO OG UNDRING. TT ER DRØSSEVIS AV AKTIVITETER, KRISTENT FELLESSKAP, KREATIV UTFOLDELSE, GLOBALT ENGASJEMENT. TT ER UNDERLEIR, TT ER HJEMMEFRA. TT ER EN OPPLEVELSE FOR LIVET!

HOLD AV 28.JUNI-3 JULI ALLEREDE NÅ!!!
Begge døtrene mine var på TT sist det var. De koste seg. Fikk nye venner.
Jeg anbefaler alle unge å melde seg på!
Hvis noen er interessert kan det lønne seg å kontakte kretskontoret i Fredrikstad. Vi har fått ny kretssekretær så da kan du jo hilse på henne samtidig?
Hun heter:
Elisabeth Mork
Tlf kontor: 69 31 78 94. Mobil: 48 95 04 49
e-post:
elisabeth.mork@kfuk-kfum.no


Ha det gøy på TT, da, sammen med andre ungdommer, flotte kule ledere,  en Frelser som gikk i døden og gjenoppstod for dere og en Gud som elsker dere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar